По покана на държавния глава Румен Радев президентът на Азербайджан Илхам

...
По покана на държавния глава Румен Радев президентът на Азербайджан Илхам
Коментари Харесай

Президентът на Азербайджан идва у нас за пускането на интерконектора с Гърция

По покана на президента Румен Радев президентът на Азербайджан Илхам Алиев пристига на публично посещаване в България. То ще бъде на 30 септември и 1 октомври оповестиха от " Дондуков " 2.
Алиев идва с цел да участва на комерсиалното стартиране в употреба на газовата връзка с Гърция. Именно по нея страната ни чака да дойде и азерския газ, поради който се чака и сериозното поевтиняване на природния газ за октомври.
По време на срещата си в София двамата държавни глави ще създадат обзор на стратегическото партньорство сред България и Азербайджан и се чака да обсъдят развитието на съдействието в региона на енергетиката, стопанската система, сигурността, туризма, науката, образованието и културата.
Официалното посрещане на Алиев ще бъде пред храм-паметника „ Св. Александър Невски “ от български си сътрудник Румен Радев. На церемонията ще прозвучи националният химн на България, съпроводен от 21 топовни артилерийски салюта в чест на азербайджанския президент.
Илхам Алиев ще постави венец пред Паметника на Незнайния боец.
След това двамата президенти ще проведат среща на „ четири очи “, след което ще се състоят пленарните диалози сред формалните делегации на България и Азербайджан.
На идващият ден Алиев ще вземе присъединяване в церемонията по въвеждане в комерсиална употреба на междусистемната газова връзка Гърция-България. Събитието ще се организира в зала 3 на Националния замък на културата.
В рамките на формалното си посещаване в страната президентът Илхам Алиев ще проведе среща и с министър-председателя Гълъб Донев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР